• Facebook
  • Instagram
  • Youtube
Jazyková škola Bratislava a Trnava | Bilingvi
Bezplatné
ukážkové
hodiny
TU Ukážkové hodiny

Blogy

Angličtina pre deti – porovnali sme najznámejšie učebnice

Spôsob výučby jazyka učiteľ neuvarí len tak z vody. Učebnice sú základným pomocníkom pri štúdiu. Pri výučbe detí treba klásť špeciálny dôraz práve na kvalitu učebníc. Ktoré sú podľa nás tie najlepšie anglické učebnice pre deti?

Trh s učebnicami na výučbu angličtiny je presýtený podobne ako ten s topánkami. Usmievajú sa na vás takmer z každého regála a ich pôvod by ste vystopovali po celom svete. Ako teda vybrať tú najlepšiu učebnicu, s ktorou to pôjde deťom nielen ľahko, ale aj zábavne a hravo?

Busy Bee

Učebnica angličtiny Busy Bee je určená pre škôlkárov a pre žiakov prvého stupňa základných škôl. Učebnice „zaneprázdnenej včielky” sú vydávané už viac ako 15 rokov a sú obľúbenou pomôckou učiteľov angličtiny po celom Slovensku.

Prednosťou týchto učebníc sú ich bohaté a veselé ilustrácie, detské pesničky, básničky a návrhy na rôzne aktivity, ktorými učiteľ svojich žiakov neunudí, ale naopak, prebudí v nich záujem o štúdium. O kvalite týchto učebníc svedčí aj fakt, že vznikli aktívnou spoluprácou slovenských aj britských autorov.

Okrem iného obsahujú metodické pokyny aj v slovenskom jazyku a nechýba ani transkripcia. Učebnice Busy Bee oceňujú učitelia najmä pre ich zrozumiteľnosť, jednoduchosť a praktickosť.

Náš tip: LCF Clubs učebnice

U nás v BiLingvi sa učíme pomocou celosvetovo uznávanej LCF Clubs metódy. Ide o interaktívny a komunikatívny spôsob výučby, ktorý je podporený aj profesionálnymi učebnými materiálmi, ako sú aj naše učebnice. Tie sa delia do viacerých kategórií podľa úrovne angličtiny a veku dieťaťa.

Nejde však o celkom obyčajné učebnice. Keďže LCF metóda kladie dôraz najmä na interaktivitu, hravosť, živosť a zábavnosť štúdia, aj obsah učebníc a pracovných zošitov sa nesie v podobnom duchu. Nájdete v nich rôzne kartové a stolné hry, flashkarty, aktivity, ktoré môžu vykonávať deti s učiteľom na hodine alebo aj doma s rodičmi a mnohé iné zábavky, ktoré z LCF metódy robia skutočnú školu hrou. 

Hello Captain Jack

Učebnica s pirátskym názvom Captain Jack je určená pre deti vo veku od 3 do 5 rokov. Prednosťou tejto učebnice sú najmä postavičky ako mačička Fluffy alebo deti Katie a Danny, ktoré sprevádzajú deti počas celého štúdia jazyka. 

Metóda výučby s učebnicami Captain Jack je založená najmä na rozprávaní príbehov a zapájania motoriky detí. Pri štúdiu s Captain Jackom si deti často vystrihujú, kreslia, spievajú a hrajú sa.

Výber učebnice však treba vždy prispôsobiť metóde výučby, ktorý vy ako učiteľ, jazyková škola alebo rodič preferujete a používate. Na základe našich skúseností však môžeme odporúčať predovšetkým LCF Clubs metódu, ktorá sa nám pri učení angličtiny tých najmenších skutočne osvedčila. Veď sa príďte pozrieť! Ukážkové hodiny poskytujeme zadarmo.

28.06.2016

Zoznam Blogov

Cíťte sa v angličtine sebavedomo!

Cíťte sa v angličtine sebavedomo!

Tatiana Lukačovičová | 29.03.2023

Slovné spojenia, ktoré úroveň vašej angličtiny posunú na vyšší level


 
BiLingvi na FestHrách

BiLingvi na FestHrách

Tatiana Lukačovičová | 08.02.2023

„Festhry – festival hier, hračiek a zábavy.“ tak sa písalo o udalosti, ktorá prebehla počas minulého víkendu v Mestskej športovej hale, takmer na každom piatom billboarde v Trnave. Aké teda Festhry boli a čo sme tam robili my z Bilingvi? Dočítate sa v tomto článku.


 
Ideálny vianočný darček pre tých, ktorí sa túžia zlepšiť v cudzom jazyku

Ideálny vianočný darček pre tých, ktorí sa túžia zlepšiť v cudzom jazyku

Tatiana Lukačovičová | 07.12.2022

Vianočné trhy sa už začali, všade cítiť punč, trdelníky a iné maškrty. Obklopuje nás plno svetielok a ozdobených stromčekov. Vianočná atmosféra sa dá nasávať plnými dúškami. Je to skutočne tak, už o pár dní budeme s našimi rodinami a priateľmi sláviť najkrajší sviatok roka – Vianoce. Aby ste sa nemuseli naháňať a stresovať na poslednú chvíľu, bolo by rozumné začať zháňať darčeky už teraz. Otázkou však je, aké darčeky komu kúpiť? Ľudia, ktorí sa radi učia cudzie jazyky, určite ocenia praktické darčeky, vďaka ktorým nevyjdú z cviku. Poďme teda našim jazykofilom nájsť ideálny vianočný darček!


 
Tekvice, masky, strašidelné  filmy či tematická párty. Ako zažiť skvelý Halloween?

Tekvice, masky, strašidelné filmy či tematická párty. Ako zažiť skvelý Halloween?

Tatiana Lukačovičová | 26.10.2022

V súčasnosti existuje veľa spôsobov, akými si môžeme zorganizovať veselý, no dostatočne strašidelný Halloween. Môžeme sa držať tradícií, alebo skúsiť vymyslieť niečo nové a kreatívne...


 
Vtipný americký slang ako príprava na nový školský rok

Vtipný americký slang ako príprava na nový školský rok

Tatiana Lukačovičová | 06.09.2022

Leto sa chýli ku koncu a to znamená len jediné – väčšina z nás už pravdepodobne znova intenzívne nabehla na „učiaci sa“ režim, teda späť do školy, na rôzne vzdelávacie kurzy a v neposlednom rade, na naše obľúbené hodiny angličtiny a nemčiny v rámci jedinečných jazykových kurzov. Aby sme v septembri nezostali v šoku z toho kvanta nových informácií, ktoré budeme musieť vstrebávať, poďme sa trošku pripraviť. Začneme zľahka a celkom zábavne – ukážeme si rozdiel medzi anglickými frázami, ktoré sa vyučujú v škole a slangom, ktorým by nás zaskočil rodený Američan.


 
Aký program čaká deti na denných táboroch Bilingvi?

Aký program čaká deti na denných táboroch Bilingvi?

Tatiana Lukačovičová | 02.06.2022

Leto je za rohom a s ním prichádzajú aj naše každoročné denné tábory v Bilingvi! Keďže sa ani nenazdáme a na dvere bude klopať prvý turnus, priblížme si, čo všetko si na tomto tábore vaše dieťatko užije a na čo sa môže tešiť.


 
Knižné príbehy, ktoré chytia za srdce

Knižné príbehy, ktoré chytia za srdce

Tatiana Lukačovičová | 21.04.2022

Činnosť, ktorá neoddeliteľne patrí k životu malých i veľkých. Aktivita, ktorá rozvíja fantáziu, pomáha nám zrelaxovať sa, zaspať, učiť sa novým veciam, navzájom sa zblížiť. Záľuba, vďaka ktorej neprežijeme jeden život, ale rovno niekoľko. Áno, naši milí, reč je o čítaní! A keďže je 23. apríl Svetovým dňom kníh a autorských práv, pripravili sme si pre vás zoznam príbehov, ktoré pôvodne vyšli v anglickom jazyku, a ktoré chytia za srdce nielen deti, ale i dospelých.


 
Valentín inak – čo ste o sviatku zaľúbených netušili

Valentín inak – čo ste o sviatku zaľúbených netušili

Tatiana Lukačovičová | 14.02.2022

Povedzme si pravdu, či už ste alebo nie ste fanúšikom sviatku zaľúbených, neutečiete mu. Už niekoľko týždňov pred Valentínom na nás odvšadiaľ striehnu vystavené srdiečkové bonboniéry, plyšáky, na sociálnych sieťach na nás cielia reklamy s kvetinárstvami a valentínskymi menučkami či wellness pobytmi. A priamo na Valentína, teda dnes, 14.2. je ošiaľ cítiť vo vzduchu, teda, pardon, chcela som napísať lásku. Napriek tomu, že tento celosvetovo známy sviatok časom zkomerčnel, legenda, ktorá sa skrýva za jeho vznikom a spôsob, akým sa v minulosti slávil v rôznych častiach Zeme vás možno príjemne prekvapia.


 
5 dôvodov, prečo by ste nemali váhať prijať prácu v zahraničí

5 dôvodov, prečo by ste nemali váhať prijať prácu v zahraničí

Tatiana Lukačovičová | 01.02.2022

Dostali ste už pracovnú ponuku v zahraničí a neboli si istí, či ju vziať? Začali ste o sebe pochybovať - či máte na danú prácu dostatok skúseností, či nebude jazyková bariéra prílišnou prekážkou, alebo či sa jednoducho nestratíte v tom širokom svete? V tomto článku sa dozviete, prečo by ste pracovnú príležitosť v neznámom prostredí mali bez váhania zdrapiť za pačesy.


 
Vianoce vo Veľkej Británii

Vianoce vo Veľkej Británii

Tatiana Lukačovičová | 20.12.2021

O tom, ako sa oslavujú Vianoce u nás na Slovensku vieme všetko. Dnes sa spoločne pozrieme na to, ako oslavujú Vianoce ľudia vo Veľkej Británii.


 
Aký celosvetovo známy sviatok oslavujú Američania tento mesiac?

Aký celosvetovo známy sviatok oslavujú Američania tento mesiac?

Tatiana Lukačovičová | 22.11.2021

Viete, ktorý sviatok je pre Američanov jedným z najdôležitejších? Malá pomôcka: oslavuje sa vždy v novembri, pečie sa moriak, varí pyré zo sladkých zemiakov poliate brusnicovou omáčkou a rodina zo všetkých kútov sveta sa spolu zíde k spoločnej večeri a modlitbe.


 
Ako vybrať vhodnú jazykovú školu pre vaše dieťa

Ako vybrať vhodnú jazykovú školu pre vaše dieťa

03.11.2021

Každý rodič rozmýšľa nad tým, čo je najlepšie pre jeho dieťa. Začíname už pri narodení - vyberáme dudlíky, flašky, postieľku, kočík, snažíme sa vybrať tie najkvalitnejšie, za rozumnú sumu. Rozhodovanie pokračuje pri výbere škôlky, školy, voľnočasových krúžkov. A potom septembri, pri nástupe do škôlky či školy, sme zahltení rôznymi ponukami krúžkov - umelecké, športové, technické, hudobné či jazykové. V tomto článku vám prinášame pár rád a tipov, ako vybrať kvalitný jazykový kurz pre vaše dieťa.


 
Po stopách Harryho Pottera

Po stopách Harryho Pottera

Tatiana Lukačovičová | 07.10.2021

Túžili ste aj vy ako jedenásťroční dostať list, ktorý vás pozve študovať na Rokfortskú strednú školu čarodejnícku? Nestalo sa tak? My vieme, ako sa na zázračné miesta z príbehu J. K. Rowlingovej môžete dostať, aj keď už nie ste deťmi


 
Osviežte vašu slovnú zásobu zaujímavými anglickými idiómami – 2 časť.

Osviežte vašu slovnú zásobu zaujímavými anglickými idiómami – 2 časť.

Tatiana Lukačovičová | 14.09.2021

V májovom článku sme sa spolu začali zaoberať zaujímavou témou anglických idiómov. Oboznámili sme sa s výrazmi ako napr. The apple does not fall far from the tree, Better late than never, It is raining cats and dogs a inými. Dnes vám prinášame nové idiómy, vďaka ktorým budete v anglicky hovoriacich krajinách pôsobiť ako prirodzený spíker.


 
Anglické frázy, s ktorými vás na letnej dovolenke nič nezaskočí

Anglické frázy, s ktorými vás na letnej dovolenke nič nezaskočí

Tatiana Lukačovičová | 19.08.2021

Angličtina je svetovým jazykom už niekoľko desaťročí a preto sa ňou nepochybne dohovoríte vo väčšine krajín sveta. Prinášame vám preto užitočné anglické frázy, ktoré sa vám pri cestovaní rozhodne zídu.


 
Ako zažiť skvelé leto v Trnave a okolí

Ako zažiť skvelé leto v Trnave a okolí

Tatiana Lukačovičová | 12.07.2021

Leto je už v plnom prúde, rovnako aj naše denné Bilingvi tábory. Čoskoro začína druhý turnus s nadupaným programom, starostlivými lektorkami, ktoré už poznáte z centra, výbornou stravou a poriadnou dávkou funny angličtiny.


 
Vojna ruží: Ako sa ruža stala národným kvetom Anglicka

Vojna ruží: Ako sa ruža stala národným kvetom Anglicka

Tatiana Lukačovičová | 21.06.2021

21. jún je Medzinárodným dňom kvetov a oslavuje sa v mnohých krajinách. Preto sme sa rozhodli vám stručne priblížiť časť britskej histórie, kedy prebiehala vojna medzi dvoma vetvami významného kráľovského rodu a prečo sa ruža, ktorá je jedným zo symbolov Anglicka nazýva Tudorovská.


 
Tipy na hry v anglickom jazyku pre nezabudnuteľné MDD

Tipy na hry v anglickom jazyku pre nezabudnuteľné MDD

Tatiana Lukačovičová | 01.06.2021

Dnes je Medzinárodný deň detí! Pokúsme sa v tento milý sviatok našim deťom či mladším súrodencom pripraviť nezabudnuteľný program, ktorým možno na chvíľu prebudíme aj naše vnútorné dieťa a zažijeme tak skutočne nádherný, hravý deň v kruhu rodiny.


 
Osviežte vašu slovnú zásobu zaujímavými anglickými idiómami

Osviežte vašu slovnú zásobu zaujímavými anglickými idiómami

Tatiana Lukačovičová | 13.05.2021

Zamysleli ste sa už nad tým, ako vaše obľúbené príslovia či porekadlá znejú v anglickom jazyku? Nie vždy je rozumné prekladať ich doslovne, pretože by vám potom vaši zahraniční priatelia či známi nemuseli rozumieť ani slovo. Prinášame vám prehľad populárnych slovenských prísloví a porekadiel v ich anglickej verzii.


 
Anglickí autori, ktorí sa zapísali do histórie knižného sveta

Anglickí autori, ktorí sa zapísali do histórie knižného sveta

Tatiana Lukačovičová | 23.04.2021

23. apríl je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Pripravili sme si pre vás niekoľko zaujímavých faktov o 3 uznávaných anglických autoroch, ktorí významne ovplyvnili rozvoj svetovej literatúry.


 
Veľkonočné zvyky a tradície u nás a v anglicky hovoriacich krajinách

Veľkonočné zvyky a tradície u nás a v anglicky hovoriacich krajinách

Tatiana Lukačovičová | 31.03.2021

Veľká noc nám už klopká na dvere. Naše príbytky ožili maľovanými vajíčkami, bahniatkami vo vázach a rôznymi ďalšími veľkonočnými ozdobami, zajačikmi či kuriatkami. Je to významný a hromadne oslavovaný sviatok nielen na Slovensku, ale aj vo svete. Stretli ste sa už s tradíciami, ktoré sú spojené s oslavou Veľkej noci v anglicky hovoriacich krajinách?


 
5 zaujímavostí anglického jazyka

5 zaujímavostí anglického jazyka

Tatiana Lukačovičová | 16.03.2021

Popri štúdiu každého cudzieho jazyka narazíme na rôzne zaujímavosti danej reči. Môže nás prekvapiť napríklad nezvyčajná dĺžka slov, vtipné novodobé výrazy, zaujímavá história pojmov a iné neobyčajné fakty, nad ktorými sa častokrát pozastavíme. Angličtina sa nepochybne radí k jazykom, v ktorých nájdeme množstvo rôznych kuriozít. Poznáte tieto výrazy?


 
Vtipné situácie, v ktorých sa môžete ocitnúť vďaka odlišným slovám britskej a americkej angličtiny

Vtipné situácie, v ktorých sa môžete ocitnúť vďaka odlišným slovám britskej a americkej angličtiny

Tatiana Lukačovičová | 01.03.2021

,,Objednala som si čipsy a dostala hranolky, spýtala sa na zastávku subway a ľudia ma poslali na bagetu a do mojej prenajatej izby na prízemí sa dobýjali cudzí Američania!“


 
Telefonický rozhovor v angličtine: 5 trikov, ako ho zvládnuť bez stresu

Telefonický rozhovor v angličtine: 5 trikov, ako ho zvládnuť bez stresu

10.02.2021

Reagovať rýchlo, slušne a povedať všetko, čo potrebujete. Telefonovanie je zručnosť, ktorá dá zabrať aj v materinskom jazyku. Napriek tomu ide o stále najrýchlejší spôsob, ako niečo vybaviť. Takto to zvládnete ľavou zadnou aj v angličtine.


 
Začnem sa učiť cudzí jazyk... Viete, ako splniť novoročné predsavzatia?

Začnem sa učiť cudzí jazyk... Viete, ako splniť novoročné predsavzatia?

11.01.2021

Máme tu nový rok a s ním prichádzajú aj novoročné predsavzatia. Avšak všetci vieme z vlastnej skúsenosti, že predsavzatia sa ľahšie vyslovujú, ako plnia. Aké je tajomstvo úspechu?


 
Chcete piecť podľa receptov v angličtine? Tieto slovíčka potrebujete

Chcete piecť podľa receptov v angličtine? Tieto slovíčka potrebujete

26.11.2020

Cudzí jazyk už nepotrebujete len pri cestovaní, ale aj pri akýchkoľvek iných činnostiach. Napríklad pri pečení sladkých dobrôt. Najmä, ak radi čerpáte námety zo zahraničných stránok.


 
3 tipy pre rodičov, ako motivovať deti na jazykový kurz

3 tipy pre rodičov, ako motivovať deti na jazykový kurz

06.10.2020

Rodičia chcú pre svoje deti len to najlepšie. Chcú to tak veľmi, až to niekedy narobí viac škôd, ako osohu. Prečítajte si tipy, čomu sa vyhnúť a čím deti motivovať k štúdiu cudzieho jazyka a jazykový kurz nebude za trest, ale za odmenu.


 
Stále neviete nájsť ten správny spôsob ako sa naučiť poriadne aspoň jeden cudzí jazyk? Nechajte sa inspirovať našimi odporúčaniami

Stále neviete nájsť ten správny spôsob ako sa naučiť poriadne aspoň jeden cudzí jazyk? Nechajte sa inspirovať našimi odporúčaniami

14.08.2020

Priznajme si, že mnohí nevieme pri učení sa jazyka vydržať ani niekoľko mesiacov. Nevieme ako dlho sa treba učiť, aké aktivity robiť a v akom poradí, aby to nebola nuda a aby sme rýchlo neskončili. Jednoducho, nemáme vytvorený systém. Pri učení sa jazykov je nevyhnutné spojiť nadšenie učiť sa a schopnosť prekročiť hranicu pohodlnosti. Dôležité je nájsť si spôsob, ktorý vám bude najviac vyhovovať a vytvoriť si presný plán, ktorý treba dodržiavať. Nechajte sa inspirovať našimi odporúčaniami ako na to.


 
Online výuka aj po Korone? Prečo nie!

Online výuka aj po Korone? Prečo nie!

30.07.2020

Pred Korona krízou bolo online vyučovanie iba pre večne rozcestovaných ľudí alebo ľudí pracujúcich na smeny. Až veľká kríza nás prinútila adaptovať sa zo dňa na deň na netradičnú online výuku. Avšak, mnohé firmy, ale aj jednotlivci avizujú, že pri online zotrvajú aj po Korone. Našich študentov to zastihlo nepripravených, mnohí dlhé mesiace váhali, kým sa odhodlali skúsiť niečo mimo ich komfortnej zóny. V súčasnosti sa však tešíme narastajúcemu počtu pozitívnych spätných reakcii.


 
3 rýchle tipy, ako stráviť prázdniny s angličtinou

3 rýchle tipy, ako stráviť prázdniny s angličtinou

10.07.2020

Letné prázdniny sú obdobím oddychu od školských povinností a načerpania nových síl. Avšak, je to zároveň aj príležitosť skombinovať oddych so vzdelávaním a stimulovaním vedomostí nazbieraných počas školského roka. Ponúkame vám tri rýchle odporúčania, ako zmysluplne a zaujímavo precvičovať angličtinu nie len lete.


 
Gramatika v malíčku. Stručný prehľad budúcich časov v angličtine

Gramatika v malíčku. Stručný prehľad budúcich časov v angličtine

02.07.2020

Ak by ste sa učili po fínsky, bolo by to jednoduchšie. Ten budúci čas nemá. Angličtina má však mnoho spôsobov, ako ho vyjadriť. V hovorovej reči sa budete najčastejšie stretávať s výrazmi will a going to.


 
Viete časovať v nemčine? Pravidlá pre modálne a pravidelné slovesá

Viete časovať v nemčine? Pravidlá pre modálne a pravidelné slovesá

23.06.2020

Časovanie slabých a modálnych slovies v nemčine nie je vôbec zložité. Má pomerne jednoduché pravidlá a nie až také veľké množstvo výnimiek. Stačí sa naučiť základné prípony a zopár princípov. Ktoré to sú?


 
LETO v BiLingvi tento rok bude!

LETO v BiLingvi tento rok bude!

22.06.2020

Nemôžete uveriť vlastným ušiam? Tak prijmite naše pozvanie a príďte sa zabaviť a pospíkovať do kráľovstva, kde angličtina dýcha hrou! Celý tím BiLingvi je pripravený ponúknuť toľko zážitkov a všetkých bezpečnostných opatrení, koľko bude možné a nutné.


 
Najobľúbenejšie knihy v angličtine pre pokročilých. Čítali ste všetky?

Najobľúbenejšie knihy v angličtine pre pokročilých. Čítali ste všetky?

20.04.2020

Myslíte si, že máte angličtinu na slušnej úrovni a hľadáte novú výzvu? Začítajte sa do kníh. Pripravili sme pre vás výber piatich diel, ktoré sa stali bestsellermi jari 2020. V zozname nájdete romantiku, sci-fi, rozprávku i klasickú literatúru.


 
Nezvyčajné jarné zvyky a tradície v nemecky hovoriacich krajinách

Nezvyčajné jarné zvyky a tradície v nemecky hovoriacich krajinách

09.04.2020

Niekde chodí veľkonočný zajac, inde pália vianočné stromčeky a v Berne zas súťažia s uvarenými vajíčkami. Prečítajte si o tých najzaujímavejších tradíciách. Nezabudli sme ani na užitočnú slovnú zásobu.


 
Zabudnite na nudu. Spoznajte moderné metódy výučby cudzieho jazyka

Zabudnite na nudu. Spoznajte moderné metódy výučby cudzieho jazyka

06.04.2020

Chceli by ste sa zlepšiť v cudzom jazyku, ale predstava bifľovania gramatiky je pre vás ako nočná mora? Nuž, nebudeme vám klamať. Gramatika je dôležitá. Ale ak popri nej využijete aj ďalšie kreatívne metódy učenia, bude štúdium zábavou. Prezradíme vám, ktoré to sú.


 
5 najčastejších chýb v anglickej gramatike. Poznáte ich?

5 najčastejších chýb v anglickej gramatike. Poznáte ich?

19.03.2020

Hoci je angličtina všeobecne považovaná za relatívne jednoduchý jazyk, má svoje úskalia, ktoré potrápia aj native speakra. Aké to sú?


 
Anglické jazykové certifikáty: Vyberte si ten správny

Anglické jazykové certifikáty: Vyberte si ten správny

26.02.2020

CAE, CPE, IELTS, TOEFL. To sú skratky, pod ktorými sa skrývajú medzinárodne uznávané a známe anglické jazykové certifikáty. Hoci všetky z nich zvýšia vašu kvalifikáciu, sú medzi nimi rozdiely. Viete, ktorý z anglických jazykových certifikátov potrebujete?


 
5 dôvodov, prečo sú jazykové kurzy ideálnym pracovným benefitom

5 dôvodov, prečo sú jazykové kurzy ideálnym pracovným benefitom

23.01.2020

Získať a udržať si kvalitného zamestnanca je dnes oveľa ťažšie ako pred niekoľkými rokmi. Často rozhodujú firemné benefity. Jedným z nich môže byť jazykový kurz. Budete z neho profitovať nielen vy, ale aj vaši zamestnanci.


 
Ako dlho trvá, kým sa naučíte anglický jazyk? Rozhoduje motivácia

Ako dlho trvá, kým sa naučíte anglický jazyk? Rozhoduje motivácia

09.01.2020

Viete, ako dlho trvá, kým sa naučíte po anglicky? Pre každého študenta platí iná odpoveď. Vo všeobecnosti budete na zlepšenie úrovne o jeden stupeň potrebovať približne 120 až 200 vyučovacích hodín. Dá sa to aj rýchlejšie?


 
Poznáte vianočné zvyky a tradície anglicky hovoriacich krajín?

Poznáte vianočné zvyky a tradície anglicky hovoriacich krajín?

24.12.2019

Od Veľkej Británie, cez Kanadu až po Austráliu – v každej domácnosti nájdete stromček aj darčeky. Mnohé zvyky sa však v týchto krajinách líšia. Niekde si pochutnávajú na moriakovi a pudingu, inde hrajú divadlá alebo grilujú na pláži s rodinou.


 
Deti a cudzí jazyk. Kedy začať s výučbou?

Deti a cudzí jazyk. Kedy začať s výučbou?

11.12.2019

Štúdie sa často rozchádzajú. Kedy začať s cudzím jazykom u detí? Hneď od začiatku alebo až po osvojení materinského jazyka? Odpoveď nie je jednoduchá.


 
Potrebujete motivačný list v angličtine? Pomôžeme vám ho napísať

Potrebujete motivačný list v angličtine? Pomôžeme vám ho napísať

25.11.2019

Máte na dosah prácu, ktorú bezpodmienečne chcete? Nespoliehajte sa len na nadupaný životopis – rovnako dôležitý je tiež správne napísaný motivačný list. Akú úlohu plní? Ako má vyzerať a ako ho napísať po anglicky? Odpovede sa dozviete, ak budete čítať ďalej.


 
Modálne slovesá v angličtine: prehľad základných vlastností s príkladmi

Modálne slovesá v angličtine: prehľad základných vlastností s príkladmi

06.11.2019

Potrebujete v stručnosti pochopiť základnú gramatiku a pravidlá tvorenia viet s modálnymi slovesami? Pripravili sme pre vás stručný prehľad toho najdôležitejšieho, čo potrebujete vedieť v prípade anglického jazyka.


 
Porovnali sme najbežnejšie učebnice angličtiny pre dospelých

Porovnali sme najbežnejšie učebnice angličtiny pre dospelých

22.10.2019

Pamätáte sa na učebnice angličtiny na strednej škole? Už len spomienka na ne naháňa hrôzu. Či už tomu veríte, alebo nie, pravdepodobne patrili medzi skvelých pomocníkov. Porovnali sme tie najvhodnejšie pre štúdium.


 
5 hravých tipov, ako naučiť abecedu po anglicky vaše dieťa

5 hravých tipov, ako naučiť abecedu po anglicky vaše dieťa

26.07.2019

Učiť deti nie je ľahké. Ich pozornosť udržíte len krátky čas a v prípade výučby cudzieho jazyka je potrebná skutočná dávka kreativity. Pri učení abecedy si skúste pomôcť pesničkami alebo knižkami.


 
Dni v týždni po anglicky: viete, podľa čoho sú pomenované?

Dni v týždni po anglicky: viete, podľa čoho sú pomenované?

26.07.2019

Každé slovo má svoj pôvod, ktorý sa spája s predchádzajúcimi veľkými civilizáciami, rôznymi tradíciami alebo v minulosti uznávanými božstvami. Platí to aj v prípade angličtiny. Aj keď sa to na prvý pohľad možno nezdá, dni v týždni sú pomenované po planétach a rímskych bohoch.


 
Ako sa (ne)naučiť po anglicky: 5 zvykov, ktorých sa zbavte

Ako sa (ne)naučiť po anglicky: 5 zvykov, ktorých sa zbavte

08.07.2019

Stále hľadáte ten najlepší spôsob, ako sa naučiť anglicky? Tipov a trikov, ako sa naučiť jeden z najrozšírenejších jazykov na svete nájdete priam more. A hoci je skvelé vedieť čo robiť, musíte vedieť aj čomu sa vyvarovať. Poďte spoznať 5 hriechov, ktoré vás môžu brzdiť v učení!


 
Predložky času a miesta in, on, at: Viete ich v angličtine správne použiť?

Predložky času a miesta in, on, at: Viete ich v angličtine správne použiť?

08.07.2019

Ach, tie predložky. Večný problém každého študenta. Nemajú striktné pravidlá ani poučky. Treba ich pochopiť v súvislostiach. Ukážeme vám, ako na to. Budeme sa venovať predložkám in, on a at.


 
Základná štruktúra formálneho listu v nemčine

Základná štruktúra formálneho listu v nemčine

08.07.2019

Či už sa pripravujete na maturitnú skúšku, uchádzate o prácu alebo vybavujete úradné záležitosti v nemeckom jazyku, potrebujete vedieť, ako napísať formálny list. Viete, aké má pravidlá a štruktúru?


 
Naučte sa privlastňovacie zámená v nemčine raz a navždy

Naučte sa privlastňovacie zámená v nemčine raz a navždy

Bilingvi | 03.06.2019

Nemčina je postrachom väčšiny žiakov a študentov. Dlhé a nič nehovoriace slová, komplikovaná výslovnosť z nej nerobia práve najpríťažlivejší jazyk. Azda najväčším postrachom sú privlastňovacie zámená a ich skloňovanie.


 
Základné anglické frázy, ktoré sa vám hodia na letnej dovolenke

Základné anglické frázy, ktoré sa vám hodia na letnej dovolenke

03.06.2019

Plánujete letnú dovolenku v zahraničí? Potom je vám určite jasné, že asi všade okrem Českej republiky sa vám hodí aspoň ako-taká znalosť angličtiny. Preto sme si pre vás pripravili niekoľko anglických fráz, ktoré sa vám zaručene zídu.


 
5 dôvodov, prečo angličtina pre deti rastie na popularite

5 dôvodov, prečo angličtina pre deti rastie na popularite

31.05.2019

Angličtina je všade okolo nás a preniká aj do sveta najmenších. Uľahčite im objavovanie nového sveta slovíčok a doprajte im tak hladší štart v škole či pri hľadaní si zamestnania. Navyše sa pri tom zabavia a produktívne strávia voľný čas.


 
Viete, ako písať radové číslovky v angličtine?

Viete, ako písať radové číslovky v angličtine?

31.05.2019

V písomnom prejave príde vhod vedieť, ako napísať radové číslovky. To, okrem slovenčiny platí aj pre angličtinu, ktorá sa stáva naším druhým pracovným jazykom. Zabudnite na jednoduché doplnenie bodky za číslovky. Angličtina to má mierne odlišné.


 
Ako si vybrať jazykovú školu v Bratislave? Tu je niekoľko kritérií

Ako si vybrať jazykovú školu v Bratislave? Tu je niekoľko kritérií

13.05.2019

Rozhodnúť sa začať učiť nový jazyk alebo sa v ňom zdokonaliť je jednoduché. Ťažšie je si vybrať jazykovú školu, ktorá naplní vaše očakávania. Na čo sa pri jej výbere zamerať?


 
5 tipov, ako využiť jazykové pobyty na maximum

5 tipov, ako využiť jazykové pobyty na maximum

13.05.2019

Týždenne venujete angličtine celé hodiny a výsledok stále nie je podľa vašich predstáv? Aj v prípade učenia sa nových jazykov platí, že je lepšie raz vidieť ako stokrát počuť. Inšpirujte sa tipmi na jazykový pobyt v zahraničí a vaša angličtina sa zlepší v priebehu pár dní.


 
Najobľúbenejšie anglické knihy pre začiatočníkov

Najobľúbenejšie anglické knihy pre začiatočníkov

13.05.2019

Najrýchlejšia cesta, ako sa naučiť angličtinu je obklopiť sa ňou. Doma, pri pozeraní seriálov s anglickými titulkami, hraním sa v jazykových appkách ale aj čítaním kníh. Bojíte sa, že knihám nebudete rozumieť? Tento výber svetoznámych diel zvládnete ľavou zadnou a navyše si rozšírite slovnú zásobu.


 
20 najpoužívanejších anglických slov, ktoré máme aj v slovenčine

20 najpoužívanejších anglických slov, ktoré máme aj v slovenčine

02.04.2019

Vedeli ste, že denne použijete desiatky slov, ktoré pôvodne pochádzajú z iných jazykov? Niektoré z nich prebrala slovenčina aj z angličtiny, a vy tak ovládate mnoho slov v cudzom jazyku.


 
Ako sa líšia jazykové kurzy pre firmy od kruzov pre verejnosť?

Ako sa líšia jazykové kurzy pre firmy od kruzov pre verejnosť?

02.04.2019

Jazykové kurzy pre verejnosť sú známe a rozšírené už roky. S príchodom medzinárodných firiem na náš trh sa však čoraz častejšie môžete stretnúť s benefitom výučby cudzieho jazyka na pracovisku. Ako sa však tieto dva tipy kurzov od seba líšia?


 
3 typy stupňovania prídavných mien v angličtine: poznáte ich?

3 typy stupňovania prídavných mien v angličtine: poznáte ich?

02.04.2019

Anglický jazyk sa Slovák naučí omnoho ľahšie, ako keď sa cudzinec učí slovenčinu. Napriek tomu často narazíte na prípady, kedy sa budete musieť určité pravidlá naučiť naspamäť. Také je aj skloňovanie prídavných mien a toto sú jeho hlavné zákonitosti.


 
9 najčastejších chýb, ktoré pri výbere jazykovej školy robia firmy

9 najčastejších chýb, ktoré pri výbere jazykovej školy robia firmy

18.03.2019

Vyberáte jazykovú školu pre svoju firmu? Pripravili sme pre vás prehľad najčastejších chýb, ktoré firmy stoja zbytočné peniaze a čas. Ponúkame zároveň aj tipy, ktoré vám pomôžu chybám predísť.


 
Rozmeňte si faktúru z jazykovky na drobné: čo všetko máte v cene?

Rozmeňte si faktúru z jazykovky na drobné: čo všetko máte v cene?

18.03.2019

Viete, čo sa skrýva za hodinovou sadzbou jazykovej školy? Laici sa mylne domnievajú, že hodinová sadzba je čiastka, ktorú platia za konkrétnu vyučovaciu hodinu svojmu lektorovi či lektorke. Táto čiastka však zahŕňa aj iné dôležité náležitosti, preto ak aj vidíte dve rovnaké sumy, je dobré zistiť, čo vlastne obsahujú.


 
Trápia vás podmienkové vety v angličtine? Pomôžu vám tieto príklady

Trápia vás podmienkové vety v angličtine? Pomôžu vám tieto príklady

21.02.2019

Podmienkové vety vedeli znepríjemniť nejednu písomku z angličtiny. Niekomu ich skladanie prišlo ako nerozlúštiteľný rébus, niekto zase so šťastím tipol správnu odpoveď. Tomuto problému však odzvonilo, pretože pre vás máme jednoduchý návod.


 
5 tipov na romantické komédie po anglicky

5 tipov na romantické komédie po anglicky

21.02.2019

Túžite trošku vypnúť a relaxovať? Doprajte si uvoľňujúci kúpeľ, misku ovocného šalátu a pustite si dobrý film. Vyberte si z našich tipov na anglickú romantickú komédiu tú svoju a peknému večeru už nič nestojí v ceste.


 
Angličtina na cesty: vyskúšajte podcasty, brožúrky s frázami či hry

Angličtina na cesty: vyskúšajte podcasty, brožúrky s frázami či hry

21.02.2019

Premýšľate, ako efektívne využiť čas na cestách? Vyskúšajte naše online aj offline tipy, s ktorými si hravo rozšírite slovnú zásobu. V zahraničí oceníte nielen offline slovníky, ale aj možnosť si frázy hneď vyskúšať..


 
Dátumy v angličtine: naučte sa ich písať a čítať správne

Dátumy v angličtine: naučte sa ich písať a čítať správne

21.02.2019

Čo už na tom môže byť komplikované? Deň, mesiac, rok a medzi nimi dve bodky. Ale môžete nám veriť – aj v takej jednoduchej veci, ako je písanie a čítanie dátumov, má svet veľa rôznych názorov na to, ako to má vyzerať správne. Pozrite sa, ako to vidia anglicky hovoriace národy – a aké rozdiely nájdeme na opačných stranách oceánu.


 
Premýšľate, ako sa naučiť angličtinu za 2 mesiace?

Premýšľate, ako sa naučiť angličtinu za 2 mesiace?

21.02.2019

„Anna sa naučila angličtinu za dva týždne vďaka tejto neuveriteľnej metóde. Vy to dokážete tiež,“ a iné podobné, no najmä podvodné bannerové reklamy na internete tvrdia jedno a to isté. Je to však reálne možné? Čo ak na tom nejaký ten kúsok pravdy je?


 
Angličtina pre deti na YouTube: 5 tipov na učenie hrou

Angličtina pre deti na YouTube: 5 tipov na učenie hrou

31.01.2019

Učenie pre deti nie je mučenie, pokiaľ ide o rozprávky. YouTube je vďačným zdrojom inšpiratívnych channelov, ktoré vašim drobcom rozžiaria oči. Vybrali sme pre vás 5 tipov, vďaka ktorým bude výučba angličtiny hračka. Viete, ako zo sledovania zábavy vyťažiť viac vedomostí? Sledovanie rozprávok je za odmenu


 
Trpný rod v angličtine: naučte sa ho s týmito jednoduchými príkladmi

Trpný rod v angličtine: naučte sa ho s týmito jednoduchými príkladmi

31.01.2019

Každý jazyk má svoje tajné zákutia, vďaka ktorým dostáva nepreberné bohatstvo významov. Napríklad trpný rod: u nás, bez zvláštneho významu. V angličtine však veľmi užitočný pomocník, vďaka ktorému môžeme presunúť pozornosť poslucháča tam, kam chceme. Ako ho tvoriť a ako s ním pracovať? To sa dozviete práve v tomto článku.


 
Životopis po anglicky: ako má vyzerať a čo v ňom nesmie chýbať?

Životopis po anglicky: ako má vyzerať a čo v ňom nesmie chýbať?

09.11.2018

V predchádzajúcom blogu sme vám ukázali, ako napísať anglický motivačný list. Ten je však až druhou najdôležitejšou vecou, ak sa uchádzate o prácu. To najdôležitejšie je jednoduchý, jasný a prehľadný životopis. Ako má vyzerať, na čo si dať pozor a v čom sa anglický životopis líši od slovenského, sa dozviete práve v tomto blogu.


 
Naučte sa známe citáty o láske po anglicky

Naučte sa známe citáty o láske po anglicky

09.11.2018

Kto nemiloval, akoby ani nežil. Láska je to pravé korenie života, ktoré nás núti robiť bláznivé veci. Čo tak spraviť ďalšie bláznovstvo, ktorým ohúrite svoju budúcu lásku. Rozšírte si obzory a naučte sa niekoľko najkrajších citátov o láske po anglicky.


 
Angličtina do auta, vlaku či na prechádzku: plusy a mínusy audiokníh

Angličtina do auta, vlaku či na prechádzku: plusy a mínusy audiokníh

Bilingvi | 31.08.2018

Život v dnešnej dobe je čoraz rýchlejší a hektickejší. Cestovanie do práce, práca, cestovanie z práce, domácnosť, deti, varenie, pranie, žehlenie a upratovanie. Kto by popri tom všetkom mal čas ešte učiť sa cudzie jazyky? Jedine, že by ste dokázali z bežného dňa „vyžmýkať“ nejaký čas navyše. A môžete! Ukážeme vám, ako na to.


 
Doučovanie nemčiny cez Skype: čo vás (ne)naučí online komunikácia?

Doučovanie nemčiny cez Skype: čo vás (ne)naučí online komunikácia?

31.08.2018

V poslednom období sa rozšírila výučba cudzieho jazyka cez internet. Obľúbená aplikácia Skype je ideálnym pomocníkom pri prekonávaní vzdialeností a svoju úlohu zohráva aj pri diaľkovej výučbe cudzích jazykov, napríklad nemčiny. V čom spočíva kúzlo tohto spôsobu osvojovania si cudzích slovíčok?


 
10 najlepšie platených pozícií v Bratislave, kde potrebujete angličtinu

10 najlepšie platených pozícií v Bratislave, kde potrebujete angličtinu

31.08.2018

Bez základov angličtiny sa dnes zaobídete veľmi ťažko. O to viac ju využijete v pracovnej sfére. Bezproblémové obsiahnutie tohto cudzieho jazyka vás dokáže odlíšiť na pracovnom pohovore od ostatných.


 
Ako vybrať jazykovú školu pre firmu v Bratislave?

Ako vybrať jazykovú školu pre firmu v Bratislave?

31.08.2018

Výučba cudzieho jazyka v práci sa dnes stáva viac-menej nutnosťou. Žijeme v prepojenom svete a zamestnanec, ktorý ovláda jazyk je vždy užitočnejší a všestrannejší. Plánujete vo vašej firme zaviesť výučbu cudzieho jazyka, alebo chcete zmeniť dodávateľa kurzov? Poradíme vám, na čo si pri výbere dať pozor a čo si určite overiť vopred, aby ste nezostali prekvapení.


 
Ako napísať kvalitný životopis po nemecky?

Ako napísať kvalitný životopis po nemecky?

21.06.2018

Dostať pracovnú ponuku v Rakúsku alebo Nemecku je cieľom snahy mnohých Slovákov. Vyššie platy, sociálne zabezpečenie a 13. plat, ako napríklad v Rakúsku, sú veľkým lákadlom. Pred samotným pohovorom je však potrebné zaujať životopisom.


 
Výkladový, prekladový, retrográdny. Koľko druhov slovníkov poznáte?

Výkladový, prekladový, retrográdny. Koľko druhov slovníkov poznáte?

21.06.2018

Slovník, -a, mužs. r.: súhrnné spracovanie a obyč. abecedné usporiadanie slovnej zásoby al. informácií z jednotlivých odborov v kniž. príručke. Pre mnohých neobľúbená hrubá kniha, ktorú nadšene zavreli po skončení školy. Avšak slovník môže byť zaujímavým čítaním, v ktorom sa dozviete oveľa viac ako len preklad či význam slova.


 
Najžiadanejšie jazyky na Slovensku. Tieto si pridajte do životopisu

Najžiadanejšie jazyky na Slovensku. Tieto si pridajte do životopisu

09.05.2018

Úspech na pracovnom trhu závisí aj od počtu jazykov, ktoré človek ovláda. Nejde však vždy len o kvantitu, ale predovšetkým o kvalitu a to, aké jazyky sa človek naučí. Viete, ktoré jazyky vám môžu pomôcť nájsť si dobrú prácu?


 
5 tipov, ako nájsť stratenú motiváciu k učeniu cudzieho jazyka

5 tipov, ako nájsť stratenú motiváciu k učeniu cudzieho jazyka

12.03.2018

Už je to niekoľko mesiacov, čo sa šprtáte v knihách cudzieho jazyka. Doteraz ste boli z učenia nadšení, ale zrazu ste sa dostali na akúsi „plošinu” a postup sa veľmi spomalil. V tomto momente sa nám učenie do určitej miery sprotiví a prestáva sa nám „chcieť”. Toto štádium však musíme prekonať. Ako? Dáme vám niekoľko tipov.


 
Otestujte svoju angličtinu! 3. časť: Budúci čas

Otestujte svoju angličtinu! 3. časť: Budúci čas

12.03.2018

Ak ste si s nami zopakovali a úspešne otestovali svoje vedomosti z anglickej gramatiky, konkrétne používanie minulého a prítomného času, odporúčame vám prejsť na budúci čas. Tvoríme ho až štyrmi spôsobmi. Overte si s nami, či ho používate správne!


 
Jazykové skupiny – viete, že angličtina a slovenčina sú príbuzné?

Jazykové skupiny – viete, že angličtina a slovenčina sú príbuzné?

15.02.2018

Máte dojem, že na cudzie jazyky nemáte tie správne bunky? Alebo ste fanúšikom rôznych jazykov a neviete, ktorý sa naučiť skôr? Či patríte do prvej, alebo do druhej skupiny, máme pre vás skvelú správu. Vďaka príbuzným jazykovým skupinám sa každú ďalšiu reč naučíte ľahšie ako tú predchádzajúcu.


 
10 najznámejších anglických prísloví, ktoré v slovenčine nenájdete

10 najznámejších anglických prísloví, ktoré v slovenčine nenájdete

15.02.2018

Chcete posunúť svoju angličtinu na lepšiu úroveň? Začnite používať príslovia. Mnohé existujú aj v našom slovenskom jazyku. Ďalšie sú úplne originálne a na preklad by vám nestačil ani slovník. Naučíme vás tie najbežnejšie.


 
Otestujte svoju angličtinu! 2. časť: Prítomný čas

Otestujte svoju angličtinu! 2. časť: Prítomný čas

15.02.2018

„Where are you going“ alebo „where do you go“? Poznáte rozdiel medzi týmito otázkami a viete ich správne použiť? Zopakujte si s nami používanie prítomného času v angličtine a overte si úroveň svojich vedomostí.


 
5 online aplikácií, vďaka ktorým bude nemčina vášho dieťaťa wunderbar

5 online aplikácií, vďaka ktorým bude nemčina vášho dieťaťa wunderbar

15.01.2018

Schopnosť hovoriť plynule nemecky je na Slovensku veľmi oceňovaná zamestnávateľmi. Prečo vašej ratolesti neuľahčiť budúcnosť? Výučba skrz aplikáciu namiesto sedenia nad knihami môže byť pre decká zábavná a poučná zároveň.


 
Najmilšie anglické pesničky, ktoré si zaspievate aj s vaším škôlkarom

Najmilšie anglické pesničky, ktoré si zaspievate aj s vaším škôlkarom

12.01.2018

Spôsobov, ako sa naučiť po anglicky, je veľa, ale aj tak všetci najviac milujeme tie hravé. Takými sú aj piesne. Spievať sa dá o zvieratkách, písmenkách a dokonca aj o častiach tela, čo malých začiatočníkov nielen naučí, ale aj zabaví.


 
Otestujte si svoju angličtinu! 1. časť: Minulý čas

Otestujte si svoju angličtinu! 1. časť: Minulý čas

12.01.2018

Angličtina nie je taký jednoduchý jazyk, ako by sa mohlo zdať. Častým problémom študentov je napríklad správne používanie minulého času. Ani vy si nie ste istí svojimi znalosťami angličtiny a potrebujete si zmerať sily? Poďme si teda spoločne osviežiť pamäť a preskúšať sa krátkym testom.


 
Náš výber tých najlepších anglických rozprávok pre deti

Náš výber tých najlepších anglických rozprávok pre deti

11.01.2018

Malé dieťa len málokedy prinútite sadnúť si ku knihe, vypisovať si cudzie slovíčka a potichu sa učiť. A v podstate by ste ho k tomu ani nútiť nemali. Čo tak skúsiť štúdium angličtiny aj vo forme, ktorá ho bude baviť? Napríklad aj vďaka týmto rozprávkam.


 
Anglické frázy, pri ktorých sa nespoliehajte na doslovný preklad

Anglické frázy, pri ktorých sa nespoliehajte na doslovný preklad

27.11.2017

Anglický jazyk sa nenaučíte iba poznaním gramatiky a slovíčok. Aby pre vás niektoré anglické frázy neboli španielskou dedinou, musíte ich poznať. Aké sú tieto frázy v angličtine a v ktorých situáciách sa s nimi stretnete? V nasledujúcich riadkoch si predstavíme tie najčastejšie, ale tiež také, ktoré pomotajú hlavu aj skúsenému angličtinárovi.


 
Máte doma mladého umelca? Takto ho namotivujete na angličtinu

Máte doma mladého umelca? Takto ho namotivujete na angličtinu

27.11.2017

Čím skôr začnete, tým lepšie. Týmto heslom sa riadia i mnohí rodičia, ktorí cítia, že by bolo vhodné pre ich dieťa začať s učením cudzieho jazyka. Čo však robiť vtedy, ak sú deti na jazykovú školu primalé, alebo majú skôr umelecké sklony a ich pozornosť nie je orientovaná na učenie?


 
Aký typ študenta ste? Zistite to a učte sa jazyky efektívnejšie

Aký typ študenta ste? Zistite to a učte sa jazyky efektívnejšie

23.10.2017

Nie každý študent potrebuje na dôkladnú prípravu a pochopenie cudzieho jazyka rovnaký čas. To isté platí i o spôsobe učenia a následnom aplikovaní poznatkov do praxe. Rady v tomto článku vám pomôžu zlepšiť váš proces štúdia a taktiež vám uľahčia výber toho správneho jazykového kurzu.


 
Intenzívny kurz angličtiny. Pre koho je určený?

Intenzívny kurz angličtiny. Pre koho je určený?

23.10.2017

Neustály nátlak na zlepšovanie sa v stále nových schopnostiach rastie, ale množstvo času na zlepšenie týchto „skills“ klesá. Znervózňuje vás nekonečný nátlak a nechcete sa v učení angličtiny posúvať tak pomaly ako doteraz? Vyskúšajte intenzívny kurz angličtiny, po ktorom sa vám bude v angličtine ešte aj snívať.


 
5 kritérií, podľa ktorých vybrať doučovanie jazyka pre vášho školáka

5 kritérií, podľa ktorých vybrať doučovanie jazyka pre vášho školáka

23.10.2017

Škola je znova tu a váš školák sa síce teší na kamarátov, ale zároveň sa bojí nových výziev. Nie je príjemné sledovať, ako sa trápi aj keby len s jedným jediným predmetom. Pokiaľ je to cudzí jazyk, môžete situáciu šikovne zachrániť doučovaním.


 
Mobilné aplikácie, s ktorými sa angličtinu naučíte ľahšie a rýchlejšie

Mobilné aplikácie, s ktorými sa angličtinu naučíte ľahšie a rýchlejšie

23.10.2017

Používame ich skoro stále. Pre niektorých sú neoddeliteľnou súčasťou života, pre druhých predstavujú otravných spoločníkov. Čo tak využiť ich funkcie na maximum a prostredníctvom smartfónov či tabletov zdokonaľovať svoje „skills“? Že už ste vyšli zo školy a nemáte učebnicu? Nevadí, v týchto aplikáciách máte všetko poruke, a to doslova.


 
Ktorý kurz angličtiny v Bratislave je pre vás ten pravý?

Ktorý kurz angličtiny v Bratislave je pre vás ten pravý?

23.10.2017

Stojíte pred neľahkou úlohou vybrať si z ponuky jazykových kurzov v Bratislave? V tom prípade určite oceníte každú radu. Niekoľko ich nájdete aj v našom článku. Vyberte si jazykový kurz angličtiny, ktorý sa hodí práve vám.


 
Ako sa poriadne pripraviť na pracovný pohovor v angličtine

Ako sa poriadne pripraviť na pracovný pohovor v angličtine

23.10.2017

Pracovný pohovor v angličtine nie je dnes už ničím výnimočným. Aj vás taký čaká? Vyhnite sa zbytočnému stresu a obavám. Poradíme vám, ako sa na taký pohovor pripraviť.


 
Angličtina pre najmenších: Aké metódy výučby sa používajú?

Angličtina pre najmenších: Aké metódy výučby sa používajú?

07.07.2017

Metód výučby angličtiny je nespočetné množstvo. A to nielen pri dospelých ľuďoch, ale aj pri deťoch. V článku vám povieme, ako na učenie detí a predstavíme vám aj niekoľko metód, ktoré sa bežne používajú.


 
Výber nemeckých kníh, ktoré sa oplatí prečítať v origináli

Výber nemeckých kníh, ktoré sa oplatí prečítať v origináli

30.06.2017

Svetová aj slovenská literatúra obsahuje obrovské množstvo kníh, ktoré stoja za prečítanie. Dnes sa však zameriame na tie od nemeckých autorov. Ktoré nemecké knihy sa skutočne oplatí prečítať v ich pôvodnom znení?


 
Vyučovacie metódy, ktoré používajú jazykové školy v Bratislave

Vyučovacie metódy, ktoré používajú jazykové školy v Bratislave

14.06.2017

Jazykových škôl, ktoré vám ponúkajú výučbu angličtiny, je mnoho. Rovnako veľa je aj metód výučby anglického jazyka. Nie každá sa však hodí pre každého. Spoznajte výhody a nevýhody tých najpopulárnejších.


 
Základné frázové slovesá, ktoré by mal poznať každý

Základné frázové slovesá, ktoré by mal poznať každý

07.06.2017

Frázové slovesá sú jednou z najmenej populárnych súčastí štúdia angličtiny. Keď sa však človek presúva zo štádia začiatočník na pokročilejší, frázovým slovesám sa nevyhne. Spísali sme pre vás tie základné, ktoré sa vám v bežnej konverzácii určite zídu.


 
Jednoduchý návod na to, ako sa naučiť plynule po anglicky

Jednoduchý návod na to, ako sa naučiť plynule po anglicky

12.05.2017

Naučiť sa cudzí jazyk nemusí byť pre každého jednoduché. Máte aj vy problémy zvládnuť nový jazyk? Potrebujete poradiť, ako na to? Sme tu pre vás.


 
Znalosť angličtiny z vás môže urobiť boháča. Ako?

Znalosť angličtiny z vás môže urobiť boháča. Ako?

04.05.2017

Že je prospešné vedieť po anglicky, to je snáď už jasné každému. Byť anglicky hovoriacim má však ďalšie výhody. Napríklad môžete vďaka angličtine aj zbohatnúť. Povieme vám, ako.


 
5 dôvodov, prečo musí každý Bratislavčan vedieť po anglicky

5 dôvodov, prečo musí každý Bratislavčan vedieť po anglicky

02.05.2017

Žijete v Bratislave a neviete po anglicky? Nastal čas to konečne zmeniť. Aj kvôli týmto piatim dôvodom.


 
10 tipov, ako sa naučiť angličtinu rýchlejšie (2. časť)

10 tipov, ako sa naučiť angličtinu rýchlejšie (2. časť)

02.05.2017

Chcete sa naučiť angličtinu čo najrýchlejšie? Potrebujete čím skôr konverzovať či písať v angličtine? Prečítajte si naše ďalšie tipy, ktoré vám môžu pomôcť vaše štúdium angličtiny značne urýchliť.


 
10 tipov, ako sa naučiť angličtinu rýchlejšie (1.časť)

10 tipov, ako sa naučiť angličtinu rýchlejšie (1.časť)

14.03.2017

Angličtina je jazyk, o ktorom sa hovorí, že je jednoduchý na naučenie sa. To síce môže byť pravda, ale tak či tak si aj štúdium tohto jazyka vyžaduje určitý čas. Potrebujete sa angličtinu naučiť rýchlejšie? Máme pre vás 10 tipov, ako na to.


 
Náš výber: Anglické hry pre deti, ktoré zabavia aj naučia

Náš výber: Anglické hry pre deti, ktoré zabavia aj naučia

13.03.2017

Ako najlepšie naučiť cudzí jazyk vášho drobca? No predsa hrami. Prostredníctvom hier sa z učenia stane zábava a váš potomok nestratí kontakt s jazykom. Tu je náš výber anglických hier pre deti, ktoré sa vašim deťom určite zapáčia.


 
Neviete, aký je rozdiel medzi expenditures a revenues? Nemôžete profitovať

Neviete, aký je rozdiel medzi expenditures a revenues? Nemôžete profitovať

22.02.2017

Angličtina je pre firmy už rovnakou nevyhnutnosťou ako je loďka pre rybára alebo krompáč pre baníka. Tak, ako je krompáč nástrojom baníka, tak je aj angličtina jedným z nástrojov manažéra. Bez nej sa vo firemnom prostredí už nezaobídete.


 
Majte nemčinu vždy blízko. Tu nájdete jednoduché texty na čítanie

Majte nemčinu vždy blízko. Tu nájdete jednoduché texty na čítanie

14.02.2017

Študujete nemčinu a radi by ste sa ňou aj obklopili? Prečítali si nejaký ten nemecký text, vypočuli pesničku či pozreli video alebo správy v nemčine? Ak s nemčinou ešte iba začínate, pravdepodobne neviete, kde tieto veci hľadať. My vám však poradíme, ako mať nemčinu vždy nablízku.


 
Neovládajú vaši zamestnanci nemčinu dobre? Vycibríme ich

Neovládajú vaši zamestnanci nemčinu dobre? Vycibríme ich

13.02.2017

Ak chcete zlepšiť znalosti svojich zamestnancov, darujte im benefit – výučbu nemčiny. Čo z toho získate? Zamestnanci budú radi, že si nemusia výučbu platiť sami. Vy budete spokojní s ich rýchlym zlepšovaním sa. Prinesie to benefity obom stranám.


 
Angličtina pre najmenších: Prečo začať a ako ju cvičiť aj doma?

Angličtina pre najmenších: Prečo začať a ako ju cvičiť aj doma?

09.02.2017

Angličtinu sa nemusí vaše dieťa začať učiť až vtedy, keď začne navštevovať základnú školu. Prečo čakať? Štúdium angličtiny už v tom najmenšom veku má viacero výhod. Niečo vám o nich povieme a tiež vám poradíme, ako s deťmi precvičovať angličtinu aj doma.


 
Ako efektívne naučiť deti angličtinu. Tu je 5 tipov

Ako efektívne naučiť deti angličtinu. Tu je 5 tipov

31.01.2017

Anglický jazyk je v školách povinný vyučovací predmet. Dnes už sa bez neho zaobíde iba málokto. A vedia to aj naše ratolesti. No čo ak ich učenie jazyka nebaví alebo sa im v ňom nedarí? Prezradíme vám, ako by mala vyzerať výučba angličtiny pre deti.


 
7 dôvodov, prečo prihlásiť zamestnancov na angličtinu pre firmy

7 dôvodov, prečo prihlásiť zamestnancov na angličtinu pre firmy

26.01.2017

Dnes každá moderná firma ponúka svojim zamestnancom rôzne benefity. Pozrime sa na to, prečo si firmy objednávajú jazykové školy, aby vyučovali ich zamestnancov angličtinu.


 
Že starší ľudia sa už nemčinu nenaučia? Stavme sa!

Že starší ľudia sa už nemčinu nenaučia? Stavme sa!

08.12.2016

O výučbu jazykov prejavujú záujem aj ľudia od 50 rokov a vyššie. Je ich ale podstatne menej v porovnaní s mladšou generáciou. Ak sa chcete učiť jazyk aj vo vyššom veku, nemali by ste sa toho báť. Prezradíme vám prečo.


 
Obľúbené anglické citáty, ktoré skrášlia (a poučia) váš domov

Obľúbené anglické citáty, ktoré skrášlia (a poučia) váš domov

08.12.2016

Citáty sa stali v posledných rokoch nesmierne obľúbenými. Boli ste v poslednom čase na Facebooku alebo inej sociálnej sieti? Nemohli ujsť vašej pozornosti. Fotky s motivačnými a inými citátmi pravidelne zapĺňajú všetky sociálne siete. Známe anglické citáty so skutočnou pointou však môžu poslúžiť aj ako dekorácia do vašej domácnosti.


 
V ktorých krajinách sa po anglicky (ne)dohovoríte?

V ktorých krajinách sa po anglicky (ne)dohovoríte?

28.10.2016

O tom, že ovládať angličtinu v dnešnom modernom svete je prakticky nevyhnutné sme už písali. A predsa len, aj napriek tomu majú niektoré krajiny a národnosti problém s tým, ak sa im v tomto celosvetovom jazyku prihovoríte. Kde vám znalosť angličtiny nepomôže?


 
Angličtina hrou 1. časť: Učte sa so seriálmi. Tu sú tie najlepšie

Angličtina hrou 1. časť: Učte sa so seriálmi. Tu sú tie najlepšie

07.10.2016

Spraviť si z učenia zábavu je jednou z tých najlepších metód, ako sa niečo naučiť. Nielen pre deti. Ak sa aj vy práve chystáte pustiť do štúdia angličtiny alebo sa mu už pilne venujete, poradíme vám, ako sa pri učení angličtiny môžete aj zabaviť.


 
Takto učíme angličtinu deti v Bratislave

Takto učíme angličtinu deti v Bratislave

16.09.2016

Škola hrou, zábava a prirodzená metóda sú slovné spojenia, ktoré poznáte tak dobre ako číslo svojich topánok? Viete však v skutočnosti ako taká hodina angličtiny reálne vyzerá? Prídete, sadnete si a hráte sa to, čo vás prvé napadne?


 
Navštevujte s dieťaťom hodiny angličtiny. Pre tieto dôvody

Navštevujte s dieťaťom hodiny angličtiny. Pre tieto dôvody

03.08.2016

Myslíte si, že hodiny angličtiny, ktoré navštevuje váš drobec, vám nemôžu nič dať? Že pre vás je zbytočné zúčastniť sa ich? Nie je to tak celkom pravda. Prečo? Čítajte ďalej.


 
5 dôvodov, prečo by ste mali vaše dieťa prihlásiť na nemčinu

5 dôvodov, prečo by ste mali vaše dieťa prihlásiť na nemčinu

03.08.2016

Keď rodič uvažuje nad tým, že prihlási svoje dieťa na jazykové kurzy, zväčša hľadá kurzy angličtiny. Prečo by ale mala byť angličtina tou jedinou voľbou? Zistite, že aj nemčina má vášmu predškolákovi čo ponúknuť.


 
Ako trénovať mozog v staršom veku? Štúdiom cudzieho jazyka

Ako trénovať mozog v staršom veku? Štúdiom cudzieho jazyka

07.07.2016

Myslíte si, že štúdium cudzieho jazyka je iba pre deti a mladých? Ak áno, mýlite sa. Učiť sa cudzí jazyk má svoje výhody aj u starších ľudí. Aké, to sa dozviete nižšie.


 
Angličtina pre deti – porovnali sme najznámejšie učebnice

Angličtina pre deti – porovnali sme najznámejšie učebnice

28.06.2016

Spôsob výučby jazyka učiteľ neuvarí len tak z vody. Učebnice sú základným pomocníkom pri štúdiu. Pri výučbe detí treba klásť špeciálny dôraz práve na kvalitu učebníc. Ktoré sú podľa nás tie najlepšie anglické učebnice pre deti?


 
5 dôvodov, prečo nemčina patrí aj do vašej firmy

5 dôvodov, prečo nemčina patrí aj do vašej firmy

27.05.2016

Ak chcete, aby bola vaša firma naozaj perspektívna, na Slovensku to bez nemčiny pravdepodobne nepôjde. Zdá sa vám nemčina ešte stále ako zbytočnosť? Týchto 5 dôvodov vás presvedčí o tom, že to tak nie je.


 
Cvičte s deťmi angličtinu aj doma. Ako na to?

Cvičte s deťmi angličtinu aj doma. Ako na to?

27.05.2016

Výučba angličtiny sa pre vaše dieťa nemusí skončiť hneď, ako opustí jazykovú školu. Nenúteným spôsobom v nej môžete pokračovať aj doma. Poradíme vám, ako vaše deti doma s angličtinou nielen zabavíte, ale aj niečo naučíte.


 
Angličtina pre deti LCF metódou = skutočná škola hrou

Angličtina pre deti LCF metódou = skutočná škola hrou

27.05.2016

Príde vám slovné spojenie škola hrou ako neuskutočniteľné klišé? Možno v slovenskom školstve, kde reforma je vzdialenejšou ako Pluto od zeme tomu tak naozaj je. Reálnou však škola hrou je pri výučbe angličtiny LCF metódou. Čo to teda vlastne je?


 
Chcete, aby mali vaše deti v škole dobré známky? Prihláste ich na angličtinu!

Chcete, aby mali vaše deti v škole dobré známky? Prihláste ich na angličtinu!

27.05.2016

Prihlásiť predškoláka na angličtinu má veľké množstvo rozmanitých výhod, o ktorých ste možno ešte ani nepočuli. Vedeli ste, že štúdium jazyka už v tom najmenšom veku mu môže pomôcť, aby mal neskôr v škole lepšie známky?


 
Nevie váš teenager po anglicky? Jazyková škola ho naučí

Nevie váš teenager po anglicky? Jazyková škola ho naučí

17.05.2016

O tom, že angličtina patrí do základnej výbavy každého moderného človeka už snáď nikto ani nepochybuje. A predsa sa stále nájdu aj medzi mladými ľuďmi takí, ktorí tento fakt ignorujú. Máte takého jedného doma?


 
Má vaše dieťa málo kamarátov? Vyriešia to jazykové kurzy pre deti

Má vaše dieťa málo kamarátov? Vyriešia to jazykové kurzy pre deti

17.05.2016

Prihlásenie vášho dieťaťa na angličtinu nemá za následok iba samotné osvojenie si cudzieho jazyka. Rovnako mu to pomôže aj v prípade, že sa nenarodilo ako extrovert, ktorý je hneď po vstupe do miestnosti obklopený množstvom kamarátov.


 
6 dôvodov, prečo by mladí ľudia nemali zanedbávať nemčinu

6 dôvodov, prečo by mladí ľudia nemali zanedbávať nemčinu

07.03.2016

Ideály končiacich študentov o práci v zahraničí zväčša spľasnú po príchode do krajiny skôr ako zle vymiesené kysnuté cesto. A to celkom stačí, ak sa vyberú iba do susedného Rakúska. Jedným z dôvodov je aj nedostatočná znalosť jazyka. Prečo nemčinu zanedbávame? A prečo by sme nemali?


 
10 dôvodov, prečo začať s cudzím jazykom do puberty. Číslo 5 vás presvedčí!

10 dôvodov, prečo začať s cudzím jazykom do puberty. Číslo 5 vás presvedčí!

09.02.2016

Koľko sekúnd potrebujete na to, aby ste kliknete na tento blog? Skúsim hádať... viac ako 10 to určite nebude. Prečo? Pretože chcete mať jasno v tom, ako funguje ten malý človiečik vedľa vás. Chcete mu dať do života len to najlepšie! Vďaka týmto 10-tim unikátnym dôvodom zistíte, prečo je najlepšie začať s cudzím jazykom kým prídu prvé lásky a sklamania. Využite tieto dôvody v prospech vášho dieťaťa! Jazyk na to!


 
5 tipov, ako deti zabaviť angličtinou

5 tipov, ako deti zabaviť angličtinou

27.01.2016

Posaďte sa, vytiahnite si zošity… Takto to asi s deťmi v predškolskom veku nepôjde. Nielenže nevedia písať, ale určite nebudú rešpektovať vaše pokyny, aby sedeli nepohnuto a ticho v lavici. Tejto drezúre sa naučia až o pár rokov. Ako ich zabaviť, aby ste si udržali ich pozornosť a niečo ich naučili?


 
Bojíte sa rozprávať v cudzom jazyku? Svoj strach prekonáte na jazykových kurzoch

Bojíte sa rozprávať v cudzom jazyku? Svoj strach prekonáte na jazykových kurzoch

27.01.2016

Zvládate základy cudzieho jazyka, ale bojíte sa ho použiť v praxi zo strachu, že sa strápnite? Trápi vás vaša nedokonalá výslovnosť alebo nesprávna gramatika? Zbavte sa zbytočného strachu a zdokonaľte sa na jazykových kurzoch.


 
Jazykové školy: aké chyby robia pri výučbe?

Jazykové školy: aké chyby robia pri výučbe?

25.01.2016

V tomto článku poukazujeme na chyby zo strany jazykových škôl, na ktoré si treba dať pozor. Môžu totiž z vášho štúdia cudzieho jazyka urobiť neefektívne, nikdy nekončiace trápenie.


 
Individuálny vs. skupinový jazykový kurz

Individuálny vs. skupinový jazykový kurz

25.01.2016

Učiť sa nový jazyk je vždy vzrušujúcou výzvou. Väčšinou máte na výber z individuálneho alebo skupinového štúdia. Viete, ktorá alternatíva je pre vás tá správna?


 
Ako sa učiť angličtinu bez bifľovania

Ako sa učiť angličtinu bez bifľovania

01.12.2015

Učiť sa napísané slovíčka v zošite, bifľovať sa ich od rána do večera - tak to teda nie! Existujú lepšie spôsoby, ako si angličtinu dostať do hlavy a už ju nepustiť von. :)


 
Hry, s ktorými sa deti naučia angličtinu jednoduchšie

Hry, s ktorými sa deti naučia angličtinu jednoduchšie

01.12.2015

Deti musíte zabávať, aby s vami radi spolupracovali a učili sa tak nové veci. Pri výučbe jazykov to platí dvojnásobne. Prezradíme vám, ktoré hry sú vhodné na učenie angličtiny pre deti.


 
Ako si vybrať vhodnú osobu na doučovanie angličtiny?

Ako si vybrať vhodnú osobu na doučovanie angličtiny?

25.09.2015

Rozmýšľate nad výučbou jazyka? Nezabudnite na to, že okrem výberu jazykovej školy treba zvážiť aj výber lektora. Cudzí jazyk nemôže vyučovať hocikto a tu sú tipy, na čo pri výbere myslieť.


 
Jazykové kurzy pre deti sú skvelou investíciou

Jazykové kurzy pre deti sú skvelou investíciou

31.08.2015

Deti, ktoré odmalička vstrebávajú cudzie jazyky, majú vyhraté. Do veku 6 rokov nastáva u vašich najmenších senzitívne obdobie pre rozvoj jazyka. Nezáleží na tom, aký jazyk sa učia. Ich hlavička je ako špongia, ktorá nasaje všetky podnety a informácie z okolia.


 
Získajte na pracovnom pohovore náskok s jazykmi

Získajte na pracovnom pohovore náskok s jazykmi

13.08.2015

Získajte na pracovnom pohovore náskok s jazykmi Dnes je potrebné ovládať aspoň jeden cudzí jazyk pri väčšine povolaní, o ktoré máme záujem. Asistentka predaja či manažér, cudzie jazyky sa na nás valia z každej strany. Ako ste pripravení na pracovný pohovor vy?


 
Výber jazykovej školy pre dieťa

Výber jazykovej školy pre dieťa

28.07.2015

Predtým, ako dieťa zapíšete na kurz v jazykovej škole, mali by ste o nej vedieť niekoľko dôležitých informácií. Na jej výbere záleží, pretože môže podstatne zlepšiť budúcnosť vášho dieťaťa. Perfektné ovládanie cudzích jazykov je dnes totiž prioritou.


 
Tipy a odkazy pre profi výslovnosť v angličtine

Tipy a odkazy pre profi výslovnosť v angličtine

19.05.2015

Správna výslovnosť je jedna z najdôležitejších jazykových schopností, ktorú by si mal každý študent osvojiť. Vďaka správnej výslovnosti je možné se bez problémov dorozumieť, i keď slovná zásoba či gramatika nie sú veľmi široké. Special case je anglický jazyk, v ktorom sa slovo inak píše a inak vyslovuje. V článku sa dozviete o tipoch, ako zlepšovať anglickú výslovnosť a tak isto i o mazaných odkazoch, kde výslovnosť precvičovať.


 
Anglické slová s vražednou výslovnosťou, zaži ten jazykolam!

Anglické slová s vražednou výslovnosťou, zaži ten jazykolam!

19.05.2015

V každom kúte anglickej slovnej zásoby či gramatiky sa skrýva nejaká pasca. Na prvý pohľad spôsobujú tieto menšie či väčšie pasce a pascičky nemalé problémy a tak isto môžu byť veľmi demotivujúce. Ale práve prekonávanie záludných nástrah je na učení sa jazykov to zábavné. Poďme si precvičiť výslovnosť zopár slovíčok, aby ste sa im nemuseli celý život vyhýbať. Tešíte sa ako ohúrite publikum s vašou bezchybnou výslovnosťou?


 

Naše služby využili: